Zorgen over jeugd

06-12-2010 11:20

De kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders maken zich zorgen over de jeugd, zo lees ik in diverse artikelen in deze krant (Reformatorisch Dagblad). Ze kunnen zich beter zorgen maken over zichzelf. Zij waren toch geroepen om de jongeren en hun ouders op te voeden in de wegen des Heeren? Staat dat niet in Deuteronomium 6 en Psalm 78?
We spraken met kerkelijke leiders op Urk over de jeugdproblematiek. Een wijze oudere predikant zie: „Het is geen jeugdproblematiek, maar een ouderproblematiek.” Ik voeg eraan toe: het is een ouderlingen- en domineesproblematiek. Als geestelijke leiders geen kans meer zien om kinderen in de vreze des Heeren op te voeden, dan moeten we niet verbaasd zijn dat jongeren de beest uithangen, of dat kroeg en disco vol zitten met jeugd die zondagmorgen nog onrein en onder invloed verplicht in de kerk zit.
Verslapte, bange, moede voorgangers, leiders en wie dan ook: pak het jeugdhandboek bij uitstek, de Bijbel, en preek er niet alleen over, maar pas het ook praktisch toe. Kinderen en jongeren schreeuwen om leven en zijn slappe ouders, voorgangers en leiders zat. Vat moed. Het Woord moet het doen. Een wonder dat een Heart Cry duizenden jongeren trekt, de SGP-jongeren aan de slag zijn, de FIRE-groep pal staat voor het Woord in de praktijk, jongeren van Jeugd met een Opdracht bidden en steeds meer jongerengroepen in de bres willen staan voor het leven. Opwekking ligt om de hoek. We moeten Maleachi 4:6 in de praktijk brengen.

Drs. L. P. Dorenbos, Ruitersweg 37a, 1211 KT Hilversum

Bron: Refdag.nl

Activiteitenkalender

Webshop

Laten we bidden!
Instrumenten in de handen van de Verlosser
Het verhaal van Augustinus
De noodzaak voor verandering

Nieuws

Op de hoogte blijven van HeartCry?
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.